Toubkal berg Marokko

Toubkal berg Marokko

Toubkal berg Marokko.

De Toubkal (Arabisch: توبقال) is een bergtop in zuidwestelijk Marokko. Met een hoogte van 4167 m is het de hoogste berg van het Atlasgebergte en van Marokko.

Toubkal berg Marokko
Toubkal berg Marokko

Tevens vormt dit gebergte het hoogste punt in Noord-Afrika en de Arabische wereld. De berg ligt 63 km ten zuidoosten van de stad Marrakesh, in het Nationale Park Toubkal.Wikkipedia Toubkal

 

Een van de beste en meest efficiënte manieren om zelf wat wandelingen in het achterland te maken in Marokko. Is door een Touroperator in te huren. Deze handige touroperators in dit  land weten de beste manier om door Marokko te reizen.

Hoogste berg Marokko.

Hoewel muilezels en gidsen kunnen worden ingehuurd om die lastige lasten te dragen, moet je proberen om in een relatief in goede  conditie te zijn om te wandelen of trekken in het Hoge Atlasgebergte in Marokko (hetzelfde geldt voor de Midden-Atlas Bergen ook).

De ups en downs van middelzware bergwandelingen mogen worden verwacht. Afhankelijk van de route die je neemt, zweef je bijvoorbeeld rond de 1700 tot ruim 2000 meter. Als je van plan bent om de berg Toubkal te wandelen, dan zal je wandeling je ruim 3000 en 4000 meter zijn.

De meeste wandelaars/ beklimmers in Marokko komen naar de berg Toubkal. Hoewel het voor sommigen misschien onmogelijk is om te acclimatiseren voordat ze naar de berg gaan, is het niet echt nodig om dat te doen. Als je tekenen van hoogteziekte ervaart, zal je snel merken dat je hoofdpijn, ademhalingsproblemen, flauwvallen, een licht gevoel in het hoofd en spierkrampen heeft . In ieder geval zullen al deze klachten verdwijnen door één of tweehonderd meter naar beneden te lopen. De meeste wandelaars/beklemmers in Marokko zijn prima (en uitgerust) na een nacht in de Hut (basiskampschuilplaats) op de berg Toubkal.

Hoogte4.167 m

Foto komt uit Toubkal berg Wikipedia

 

 

Eerste beklimming12 juni 1923

 

Prominentie3.755 m