Marrakech

Marrakech

Marrakech.

De stad Marrakech in Marokko is echt een van de meest betoverende grootstedelijke gebieden in het Midden-Oosten die ik tot nu toe heb bezocht. Eenmaal aangekomen in deze prachtige. Exotische Marokkaanse stad. Zal je al snel veel redenen vinden om meerdere dagen of zelfs weken te blijven.

Marrakech

Beginnend met de vriendelijke lokale bevolking. Overheerlijke lokale keukens, adembenemende paleizen. Moskeeën en Madrassa’s tot de brede selecties van producten en lekkers die worden aangeboden op de beroemde Soukmarkten van de stad. Marrakech is inderdaad een must-visit bestemming voor reizigers die een unieke en leuke reis escapade willen ervaren.

Als je nu overweegt om naar deze spannende Marokkaanse stad te gaan. Maar weinig informatie over de stad hebt. Heb ik hieronder 50 dingen opgesomd die je moet weten over Marrakech die je kunnen helpen met je reisvoorbereidingen en plannen.(Marrakech).

Geschiedenis.(Marrakech).

1. Marokko’s Marrakech stad wordt ook algemeen aangeduid als de “Rode Stad” of de “Al Hamra,”.

2. Het is gelegen in de zuidwestelijke regio van Marokko. Net onder het Atlasgebergte.

3. De naam van de stad zou afkomstig zijn van de Berberse woorden “mur” en “akuch”. Wat “Land van God” betekent.

4. Net als andere steden in het Midden-Oosten heeft Marrakech ook twee hoofddivisies: de oude stad. Ook wel de médina genoemd, en de moderne stad. Die twee hoofddistricten heeft. Namelijk de Gueliz (de Europese moderne wijk van de stad) en de Hivernage.

5. De medina van de stad heeft 27 buurten. Terwijl de moderne stad er 11 heeft.

6. Marrakech, gesticht rond 1060 door de Berberse Almoraviden. Is een van de vier keizerlijke steden van het land. Het werd de hoofdstad van een islamitisch rijk dat regeerde in Centraal-Spanje tot West-Afrika.

7. Tijdens het bewind van Moulay Ismail was de stad de hoofdstad van Marokko. De hoofdstad werd echter door de kleinzoon van Ismail vanuit Meknès terug naar Marrakech verplaatst.

8. Hoewel Marrakech bekend staat als een islamitische stad in een door mannen gedomineerde samenleving. Is het nog steeds een van de meest liberale moslimsteden in het Midden-Oosten.

9. De vroege Franse invloeden in de stad zijn te zien in het Art Deco commerciële centrum dat is gelegen in het moderne deel van Marrakech. De belangrijkste Franse erfenis is het gebruik van de Franse taal door de opgeleide Marokkaanse lokale bevolking.

10. Marrakech stad meer dan twee miljoen inwoners is meestal van Beber oorsprong.

Hoe kom je er.(Marrakech).

11. Merk op dat de internationale luchthaven Marrakech-Menara ongeveer vier mijl ten zuidwesten van de stad ligt. Casablanca, een andere Marokkaanse stad. Heeft ook een aantal directe internationale vluchten naar Marrakech.

12. Op de luchthaven zijn verschillende faciliteiten. Waaronder geldautomaten, snackbars, restaurants. Algemene winkels, belastingvrije winkels. Toeristische informatie en postkantoren beschikbaar om aan de behoeften van reizigers te voldoen.

13. Vervoer naar de stad is ook beschikbaar. Vergeet niet dat bus 11 rechtstreeks naar de medina van de stad gaat. Het schema van de bus is echter vrij onvoorspelbaar. U kunt proberen de taxitelefoons in de vertrek- en aankomstlounges te gebruiken. Of u kunt taxi’s nemen in de buurt van de bushalte.

14. Voordat u aan de reis begint. Is het het beste om een overeengekomen prijs met de chauffeur te bedenken. Want er zijn veel oplichtertaxichauffeurs die profiteren van buitenlanders.

15. Verwacht geen vreugdevolle, probleemloze rit in de stad. De wegen van Marrakesh worden gekenmerkt door druk verkeer en de vervelende wegetiquette van de meeste taxichauffeurs.

16. De stad heeft ook geen auto-algemene pech verhelpingsdienst.(anwb)

17. De meeste gehuurde auto’s hebben echter noodstoringsgegevens aan boord.

18. Een van de beste opties om door de mooiste steden van Marokko te reizen. Is het rijden met de ONCF-staatsspoorweg. Ondanks de beperkte diensten van de spoorweg, wordt het ten zeerste aanbevolen aan reizigers vanwege de veiligheid. Het gemak en de betaalbare tarieven.

19. U kunt ook de grand taxi’s van de stad bekijken. Dit zijn oude Mercedes-auto’s die plaats bieden aan maximaal zes passagiers. Dit zijn snellere vervoerswijzen in vergelijking met de stadsbussen. Specifieke routes zijn van het busstation naar Jemaa-el-Fna en van het station naar het postkantoor van de stad in Guéliz.

Een ander alternatief voor de bus is de brommer of de fiets. Hoewel fietsen in de stad leuk kan zijn, kan het ook gevaarlijk zijn vanwege het wegverkeer en de vreselijke rijetiquette van sommige taxichauffeurs.

20. Merk ook op dat de meeste wegen in de stad te smal zijn voor auto’s. Als u van plan bent om een auto te huren. Is het raadzaam om de auto op een veilige plaats in de stad te parkeren.

Accommodatie.

21. De medina van Marrakech biedt een breed scala aan fijne hotels. Goedkope motels, Riads en kleine herbergen.

22. De duurste hotels in de medina bieden uitstekende faciliteiten. Eersteklas restaurants en andere passende accommodatiediensten.

23. In de moderne stad is de omgeving echter rustiger en de meeste hotels bieden middeldure diensten zoals ontbijtpakketten, douches, enz.(Marrakech).

24. Als u een avontuurlijke backpacker met een beperkt reisbudget. De onlangs geopend Backpackers Hostel. Dat is slechts een paar minuten lopen van het stadsplein. Is de beste accommodatie optie voor u te overwegen. De plaats biedt een geweldig dakterras. Warme douches en keukens voor de gasten.

25. Prijsbewuste reizigers kunnen ook uitstekende accommodatiekeuzes vinden in de steegjes en straten van het Jema El Fna-plein. Want deze zitten vol met comfortabele en schone hotels die redelijke kamerprijzen bieden.

26. Top hotels in de stad zijn Hotel Smara. Hotel Essaouira en Hotel Imouzzer.

27. Afgezien van de mooie hotels en hostels van de stad. Is Marrakech ook de thuisbasis van tal van Riad-accommodaties.

28. Riads zijn oude grote huizen in de stad omgebouwd tot hotels. Herbergen en restaurants.

29. Hoewel de tarieven duurder zijn. Zijn Riads prachtige plekken om te verblijven om een beter gevoel van het leven in Marrakech te krijgen.(Marrakech).

30. Vergeet niet dat het altijd het beste is om vroeg accommodatie te reserveren. Formidabele hotels in Marrakech zijn meestal volgeboekt. Vooral tijdens het hoogseizoen.

Attracties en eten.(Marrakech).

31. Marrakech biedt prachtige medrassas, moskeeën. Zaouias, synagogen, musea, stadsmuren, souk districten. Tuinen, parken, paleizen en pleinen.

32. Het beroemde Djemma El Fna-plein is over het algemeen het belangrijkste hoogtepunt van de stad. ‘S Nachts zit het plein vol met dansers. Muzikanten en verhalenvertellers die nooit nalaten om reizigers en de lokale bevolking te vermaken.

33. De soukwijk van de stad. Die in de buurt van het plein ligt. Is de oase voor koopjeskopers. Op deze markt kun je bijna alles vinden en kopen, van theepotten. Jalaba’s, schoenen, tassen, kleding. Stoffen tot kaftans.

34. Eenmaal op de markt. Moet u onderhandelen voor wat voor goodies u van plan bent te kopen. Want onderhandelen wordt verwacht in de souks. Vergeet ook niet dat prijzen variëren op uur- of dagbasis. Afhankelijk van het aantal verkochte producten binnen de dag of binnen een periode van uren.

35. Must-see attracties in de stad zijn de Majorelle Tuinen. Het Musee Dar si Said, Youssef madrasa. Het El Bahia paleis. En het El Badi paleis. En natuurlijk, de Koutoubia moskee.

36. Naast yoga-activiteiten. Kunt u ook de hamams proberen. In Marrakech zijn er twee soorten hamams: een is de toeristische hamam. Waar u kunt genieten van geschrobd en verwend te worden door ervaren hamampersoneel. En de andere is de populaire hamam. Waar de lokale bevolking van Marrakech en budgetreizigers meestal naartoe gaan.

37. Wat het eten betreft. Beschikt het stadsplein over rijen eetstalletjes die heerlijke en verleidelijke lokale gerechten bieden. Het is echter een veel voorkomende misvatting dat kraampjes op het plein er zijn om toeristen te bedienen. De eetstalletjes in Marrakech zijn al lang voordat de stad een populaire bestemming werd.

38. Hoewel de lokale gerechten die in de eetstalletjes worden geserveerd over het algemeen eetbaar en heerlijk zijn. Kunnen sommige delicatessen. Met name de lokale slakken en geitenkoppen. Te extreem zijn voor de smaak van westerlingen. Je moet ook uitkijken voor de saladegerechten. Want deze kunnen steevast diarree veroorzaken voor mensen met een zwakke maag.(Marrakech).

39. Ook de prijzen van de levensmiddelen die in de kraampjes worden aangeboden, variëren. Je kunt 10 Dirhams uitgeven voor kleine maar heerlijke porties en ongeveer 100 Dirhams voor driegangenmaaltijden.

40. Mis nooit de thee die wordt aangeboden bij de eetstalletjes en restaurants in Marrakech. De ginseng, gember en kaneel thee zijn de meest gastvrije en heerlijke onder andere thee varianten.

Reistips.

41. De beste tijd om naar Marrakech te gaan is tijdens de lente en de late herfst seizoenen. Je moet begrijpen dat het weer in Marokko vrij extreem is. Vooral het zomerseizoen van juli tot augustus.

42. De duur van uw verblijf in Marrakech hangt af van de dingen die u wilt doen wanneer u in de stad aankomt. Drie tot vier dagen zijn genoeg als je alleen de stad wilt bezoeken. Maar een week of twee wordt aanbevolen als je van plan bent om verkenningen en excursies te maken.

43. Als uw reis tijdens het zomerseizoen is. Vergeet dan niet om een pet of paraplu mee te nemen wanneer u door de stad gaat. Vergeet ook niet om te boeken voor een kamer met airconditioning.

44. Als je eenmaal in Marrakech bent. Zal je zien hoe toeristisch vriendelijk de meeste Marokkanen zijn. Vooral de winkeleigenaren.

45. Er zijn echter nog steeds enkele lokale bewoners die graag profiteren van reizigers die de stad bezoeken.

46. Houd er in de Souk districten van de stad rekening mee dat sommige verkopers soms te agressief zijn over hun prijzen.

47. Koop geen enkel product of goed zonder te onderhandelen voor een lagere prijs.

48. Merk op dat de meerderheid van de souk verkopers weet hoe ze verschillende vreemde talen moeten spreken. Dus wees niet verbaasd als je sommige locals in het Frans. Spaans, Arabisch en Engels hoort praten.

49. Vertrouw nooit hobo’s die gidsen naar de stad aanbieden. De meeste van deze stadsgidsen zijn nutteloos en zullen gewoon vervelend veel geld van je vragen.

50. Als je op je eerste reis naar Marrakech bent. Ga dan rechtstreeks naar de medina en begin met het verkennen van de stad. Net als elke andere first-timer toerist. Zal je zeker verdwalen. Als je echter verdwaalt. Raak dan niet in paniek. Neem de tijd om vertrouwd te raken met de stad en vraag gewoon hoffelijk om de weg. Dit is precies hoe het gaat voor nieuwe reizigers die de stad verkennen.