Marokkaans aardewerk

Marokkaans aardewerk

Marokkaans aardewerk.

Marokkaans aardewerk
Aardewerk Marokkaans

Marokkaans aardewerk ! Traditionele Marokkaanse keramiek trekt aan met hun originaliteit en handgemaakte waarde. Tajine wordt volledig met de hand gemaakt. Ontworpen voor zowel koken als voor het serveren van reeds bereide gerechten. Het is ingericht met een traditioneel ornament en zal elke tafel versieren. Het gerecht is inbegrepen.

Tagine diameter 32 cm, totale hoogte met deksel 28 cm,Materiaal:
KeramiekCoating: glazuur

Tajines zijn het beste gebruiksvoorwerp voor het koken van stoofschotels van groenten, gevogelte en zeevruchten. Ze zijn perfect gemaakt van gebakken pompoen, kweepeer, aardappelen, tomatensauzen. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van tajin als een soort gerechten is de vorm: de bodem moet dik zijn en het deksel moet conisch, langwerpig zijn.

Koken in tajin zelf heeft verschillende voordelen tegelijk. Allereerst behoudt een gerecht gekookt in tajin door weg te kwijnen bij een lage temperatuur alle nuttige eigenschappen van groenten. Bovendien blijken tajina’s ongelooflijk aromatisch, pittig en zelfs ongeacht de hoeveelheid kruiden die bij de bereiding ervan worden gebruikt.

Belangrijk!

In Noord-Afrika wordt tajin traditioneel gekookt op smeulende kolen in plaats van op een open vuur of fornuis. Een authentieke Marokkaanse tajine is misschien niet bestand tegen de scherpe eenrichtingswarmte die een kachelbrander of barbecue geeft.
Het is noodzakelijk om de gerechten in een koude oven te zetten en langzaam te verwarmen.
Tijdens het koken moet het veel vocht bevatten – water, bouillon, saus.
Was na gebruik alleen met heet water met een zacht washandje of giet gewoon kokend water.
Sta geen plotselinge temperatuurveranderingen toe – zet bijvoorbeeld uit de koelkast in een hete oven of zet een hete pan tajine onder koud water.