Atlasgebergte

Atlasgebergte, Atlasgebergte Marokko, Atlasgebergte Marrakech, Trip Atlasgebergte Marrakech, Klimaat Atlasgebergte, Rondreis Atlasgebergte, Atlasgebergte Marokko kaart,

Atlasgebergte.

Atlasgebergte, Atlasgebergte Marokko,
Atlasgebergte,Atlasgebergte Marokko,

Het Atlasgebergte van Marokko is over het algemeen toeristisch van juli tot september. Met langere en zonniger uren, lekker kamperen, geen sneeuw, weinig regen en beduidend lagere temperaturen dan bijvoorbeeld Chefchaouen, Marrakech of Fez, biedt de Hoge Atlas een toevluchtsoord voor duizenden dag-, overnachtings- en meerdaagse wandelaars.

Het is echter verstandig om op uw hoede te zijn voor plotselinge overstromingen en onweersbuien, vooral in de Ait Bouguemez-vallei. Probeer alleen door kloven te wandelen als je zeker weet dat er geen storm aan de horizon is.

Als je ervoor kiest om tijdens de koudere maanden te gaan wandelen of trekken in het Hoge Atlasgebergte van Marokko, dan is het misschien verstandig om vroeg te beginnen en te eindigen. De dageraad is laat en de schemering is vroeg. Dit vereist mogelijk koude opstijgingen en koude, ijzige nachten.

De meeste berggidsen in Marokko zullen tijdens de wintermaanden ook niet boven bepaalde hoogtes uitkomen of toppen willen bereiken. Hoewel er verschillende andere opties beschikbaar zijn, met enkele mooie lagere traverse, zoals in de M’Goun, moet men rekening houden met het weer en zich voorbereiden op de ergste en koudste omstandigheden.

Als u verwacht dat muilezels uw lasten dragen, zorg er dan voor dat dit niet tijdens het oogst- of ploegseizoen is. Het is misschien bijna onmogelijk om iemand te vinden die bereid is zijn of haar families te schenken met alleen landbouw ‘machines’.

Atlasgebergte, Atlasgebergte Marokko, Atlasgebergte Marrakech, Trip Atlasgebergte Marrakech, Klimaat Atlasgebergte, Rondreis Atlasgebergte, Atlasgebergte Marokko kaart,
Atlasgebergte,

Atlasgebergte,
Atlasgebergte Marokko,
Atlasgebergte Marrakech,
Trip Atlasgebergte Marrakech,
Klimaat Atlasgebergte,
Rondreis Atlasgebergte,
Atlasgebergte Marokko kaart,